Vrijdag 29 juni 2018 - Passo Manghen in Italië

 

Fietsen, hardlopen en wandelen voor het goede doel

Vrijdag 29 juni 2018 vindt de negende editie van de Tristan Hoffman Challenge plaats, georganiseerd voor Kanjers voor Kanjers. De uitdaging is om de Passo Manghen in Italië wandelend, hardlopend of fietsend te beklimmen. Dit kan ook in estafettevorm. 

 
Passo Manghen (2042 meter)

De Passo Manghen is de uitdaging van de Tristan Hoffman Challenge 2018.

De Passo Manghen is een 2042 meter hoge bergpas die Cavalese in het Val di Fiemme met Borgo Valsugana in het Valsugana verbindt.

De weg, met een totale lengte van 37 kilometer, loopt dwars door het ongerepte gebergte van de Lagorai. Vanuit het noorden voert de weg door het Val Cadino, vanuit het zuiden door het Val di Calamento. Beide bergdalen zijn praktisch onbewoond. Op de pashoogte, die ingebed ligt tussen de Monte Croce (2490 m) en Monte Ziolera (2368 m), bevindt zich een klein bergmeer. Vanaf de top lopen enkele gemarkeerde bergpaden verder het gebergte in. De Manghenpas wordt nauwelijks door doorgaand verkeer gebruikt.

De Passo Manghen ligt in Trentino-Alto Adige. Deze klim maakt deel uit van de Dolomieten. Vanaf Borgo Valsugana is de Passo Manghen 23.4 km lang. Over deze afstand overbrug je 1629 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7 %.

 

 

  

 

 

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor