Maikel Sellink: "Hoe leuk kan het zijn?"

Dat vroeg ik mijzelf ongeveer twee jaar geleden af toen een vriend van mij vroeg: "Maikel, ga je mee een berg beklimmen voor een goed doel?". Ik zei natuurlijk gelijk ja met m'n grote mond, zo van dat doen we even, maar ik kwam er al vrij snel achter dat je zoiets niet 'zomaar' eventjes doet. We zouden de Stelvio in Italië gaan beklimmen, meteen de berg opgezocht via Google en flink geschrokken van wat ik toen zag.

De Stelvio is de één na hoogste verharde bergpas van Europa met een lengte van 26 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Een bezoek aan de lokale fietsenmaker was wel noodzakelijk, want op dat moment was ik alleen bekend met het mountainbiken en had ik nog nooit op een racefiets gezeten. Samen met twee vrienden een mooie (goede) fiets gekocht en vervolgens de weg op. Wow, wat was dat een ervaring! Heel wat anders dan op zondagmorgen door het bos crossen. Ik leerde vrij snel fietsend ander deelnemers kennen en heb stukjes van de Achterhoek gezien waarvan ik het bestaan niet eens wist. Ik kreeg steeds meer plezier in het fietsen!

In 2009 heeft dit alles zich afgespeeld en het was voor mij een onvergetelijke ervaring! De combinatie van de sportieve uitdaging op de fiets en je inzetten voor een goed doel, heeft mij doen besloten om dit jaar opnieuw de spectaculaire Stelvio op te fietsen. Ditmaal heb ik mij ingezet voor een ander goed doel, namelijk Stichting Kanjers voor Kanjers. Het laatste weekend van juni zijn wij met 114 fietsers en 14 hardlopers naar Italië afgereisd met een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen en lopen voor het welzijn van het kind. Het weekend in Italië was voor mij een onvergetelijke ervaring. Ik heb de mensen achter deze bijzondere stichting beter leren kennen en ben zowaar gevraagd om als vrijwilliger bij de stichting aan de slag te gaan. Ik was zeer vereerd! Sinds kort ben ik trots lid van de kerngroep van de Tristan Hoffman Challenge. Juist het deel uitmaken van deze kerngroep is voor mij bijzonder, want ik mag mijn bijdrage leveren en een evenement waardoor ik zelf twee jaar geleden op de racefiets ben gesprongen. Hoe leuk kan het zijn? Om even op de titel van mijn verhaal terug te komen.

Wil jij sportief bezig zijn en daarmee een goed doel steunen? Wil jij ook het speciale en onvergetelijke gevoel beleven, zoals ik bovenop de top heb ervaren? Ga dan met ons mee en meld je nu aan voor de Tristan Hoffman Challenge 2011!

Ik zie jullie dan!maikel sellink

Groeten Maikel

 

 

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor