Eerste blog van Miek Somhorst

Zo de examens zitten erop. Gisteravond een geslaagd gala gehad. Nu is het afwachten tot 13 juni. Want dan krijg ik te horen of ik geslaagd ben, de week voor de Challenge. Dat is ook de reden dat ik mee ga wandelen de berg op. Samen met mijn moeder, Jeanine, loop ik de Tristan Hoffman challenge als examencadeautje. Ik, als een van de jongste deelnemers, die de zaterdag voor de Challenge 17 wordt, heb erg veel zin om naar Italië te gaan.

blog 1 miek somhorst foto 2

Tussen het leren voor mijn examens door heb ik ook vaak genoeg een wandeltocht kunnen maken. ik ben een aantal keren mee geweest met de wandelgroep, en soms nog een avondje de vuilnisbult in Lochem van alle kanten opgeklommen. Een goede oefening voor 21 juni dacht ik zelf.

Maar die € 500 inzamelen, hoe zat dat? Samen met Anja, Caroline, Annemieke en Jeanine (de 5 kanjers uit Lochem) hebben wij een wandeltocht georganiseerd om geld in te zamelen. Er waren 3 routes, 4, 8 of 12 km. We zijn langs supermarkten gegaan of die ons konden sponsoren, door middel van bijvoorbeeld koffie thee en ranja, die wij dan zouden verkopen voor het goede doel. Na de tocht hebben we van de 130 deelnemers vaak te horen gekregen dat we zoiets vaker moesten doen. Ook hebben we met ons vijven op de braderie in Lochem lootjes verkocht. Dit liep jammer genoeg minder goed dan vorig jaar omdat het weer niet echt meezat. Maar als echte Kanjers hebben we 2 uur in de regen gestaan!!

Toen stond mijn teller op € 400. Nog 100 te gaan. Op maandagmiddag hebben Jeanine en ik 2 taarten gebakken. Een appeltaart en een wortelnotentaart. Heerlijk maar niet om zelf op te eten! Dinsdag heeft mijn vader de taarten mee naar zijn werk genomen met een spaarpot en een brief erbij waarin we hadden uitgelegd waarom we taarten hadden gebakken. Tussen de middag hadden we al 3 donaties via internet en toen mijn vader thuis zat rammelde de spaarpot lekker! €2 voor een taartpuntje was leuk geweest, maar de collega's van Reggefiber waren zo gul. Er zaten zelfs briefjes van 10 en 20 in!! Zo heb ik mijn spaargeld bij elkaar verzameld.

En tja, een poging op school is zwaar mislukt. Mijn spaarpot heeft een week in de leraren kamer gestaan. Ik heb er met docenten over gepraat en er werd tegen me gezegd dat ze het knap vonden en me zouden sponsoren. Maar toen ik de spaarpot vrijdagmiddag ophaalde zat er niet eens 1 cent in...

Ondanks deze tegenvaller heb ik wel mijn geld binnen en heb ik erg veel zin om over 3 weken in Italië de berg op te gaan! Ik vind het een gezellig groep en hoop dat het lekker weer wordt zodat we nog meer kunnen genieten!!

blog 1 miek somhorst

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor