KANJERS BEDANKT!

Dinsdag de 21e was het dan zover, om 20.00 uur vertrok onze bus vanaf de Radstake naar Jausiers in Zuid-Frankrijk waar de Col de la Bonette op ons lag te wachten voor de grote beklimming van vrijdag 24 juni “de Tristan Hoffman Challenge”.

De busreis was supergoed verzorgd en voorzien van alle luxe gemakken, we werden door Raymond en Gert de twee buschauffeurs van Gelderesch reizen ontzettend in de watten gelegd.

Woensdag rond de klok van 12 kwamen we aan in Jausiers, daar stond de kernploeg al op ons te wachten en we werden hartelijk onthaald. Nadat we onze ogen hadden uitgekeken op de prachtige accommodatie, hebben we na een heerlijk diner onze eerste klanken laten horen, dit klikte meteen met alle aanwezigen. Wat ons betreft kon het feest beginnen.

Op donderdag heeft Raymond van Gelderesch reizen ons meegenomen in zijn bus om ons wat van omgeving te laten zien, ook dit kleine maar o zo gezellige ritje zullen we niet snel vergeten. Donderdagavond ging iedereen vroeg naar bed om zich voor te bereiden op de grote beklimming van de vrijdag.

Om 7.00 uur zaten we aan de ontbijttafel en om 8.00 uur hebben we met een luid trompetterend “lang zal hij leven….” Jan Ligterink onze voorzitter wakker gebeld, omdat hij 50 jaar was geworden. Daarna zijn we met de bus naar boven gereden. Omdat we wat aan de vroege kant waren is Raymond eerst met ons naar de top gereden van de Col de la Bonette een smalle verharde bergpas met een lengte van 24 kilometer en een hoogte van bijna 3 kilometer. Dit was een geweldige ervaring om nooit te vergeten, wat is het daar mooi. Vervolgens zijn we een stukje terug gereden en hebben ons gestationeerd op een plek waar ze ons vanaf 5 kilometer afstand al konden horen. Ze konden ons pas zien vanaf een kilometer en toen begonnen ze bijna te dansen op de fiets en kwamen de wandelaars en hardlopers bijna in polonaise naar boven. Dit klinkt natuurlijk alsof alles zo gemakkelijk ging, maar dat ging het absoluut niet, want het was er zo stijl dat je bijna stil stond op je pedalen. Petje af voor alle deelnemers die dit doen voor een goed doel als kanjers voor kanjers.

Voor ons was dit ook een enorme ervaring om zo hoog met een hele andere luchtdruk als beneden muziek te maken, je ademhaling wordt wat korter, maar het enthousiasme niet want we hebben bijna elke deelnemer met muziek naar boven gehaald. De dag werd afgesloten met een pleinfeest in het dorp met een overgekomen DJ van de Radstake en dweilorkest de Bloasköppe. Hier werd bekend gemaakt dat de Challenge een bedrag heeft opgebracht van € 61.038,04 voor het goede doel, terwijl het streven € 50.000 was dus een geslaagde missie.

De avond verliep zo gezellig, dat iedereen één grote familie werd. Onze buschauffeur heeft zelfs met ons mee getrommeld dat ging heel goed, waarna Arno heeft aangekondigd dat hij bij een eventuele uitnodiging voor volgend jaar de challenge wandelend gaat afleggen en Raymond de Buschauffeur gaat trommelen, we zullen zien.

Na afloop van de feestavond zijn we al dweilend van het dorp naar het hotel gegaan, als je de foto’s bekijkt dan kun je zien dat dit ook zeer zeker een hoogtepunt was. Zaterdagochtend om 11.00 uur zette onze bus weer koers richting de achterhoek waar we na alweer een keurig verzorgde terugreis om 3.00 uur zaterdagnacht werden opgewacht door familie en bekenden die ons op kwamen halen.

Een korte samenvatting van dit verhaal is: dat we een paar super mooie dagen hebben gehad met geweldige mensen om ons heen, die we volgend jaar graag weer om ons heen willen hebben. KANJERS BEDANKT. Wordt vervolgd…………..

 

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor