Het verhaal van het Sportspreekuur

We zijn mannetjes, geen twijfel.
De heenreis met de gesponsorde bus van Promotion Medical tot en met de laatste meters op die moordende finish... en de disco en fanfare avond met de couleur local...:
Het werd een happening van de buitencategorie..
Na de net iets te dure Tunnel de Frejus, de extra kilometers met de Skoda van Odink, het spookachtige en verlaten Col de Vars met kerstversiering uit 1952, het warme onthaal van de Hoffmannetjes en andere heerlijke leden van de kerngroep.
De officiele overhandiging van een uitzonderlijk exemplaar van een (maat S!)SSU-Hoitech-Avenarius-trainings jasje aan Vera.
We betrekken de presidentiele suite. De mexicaanse textielwoning doet niet onder voor het kasteel van sneeuwwitje in de Efteling.
Als na de ochtendrituelen het gordijn opengaat duiken we in plotselinge huilkrampen en getier. Wat een snert weer. Maar wat een schaamte in geschrift als je tegelijkertijd bedenkt waarvoor je hier eigenlijk bent...
De suite wordt gevuld met de goden van de wielersport voor een paar uurtjes harten-jagen. Het leidt tot een explosie van gezelligheid: "Nog maar een potje dan".
Met het busje door de regen gemotoriseerd de natte bult verkennen. Geprevel van "vingeroefeningen voor een wieler-frobelklasje" gaat in ijlere lucht opnieuw over in huilkrampen en getier. Achterin wordt het stil... Moeten we morgen zo naar boven????
s'Middags in slagorde met 12 man voor een ritje naar Barcelonnette. Carboniseren met de plaatselijke pasta. Daarna met een redelijke downforce de helling op waarbij een laagliggend zwaartepunt een belangrijke factor speelt. Het geeft toch wat onrust voor wat komen gaat.
De Hoffman-warming up is er één van "try before you die".
De vroege ochtend van 24-6 luidt een memorabele dag in. Met een combinatie van wetenschappelijke onderbouwing en nerveuze hang naar homeopathie wordt de powerbar gemengd. De moderne "oudere" sporter balanceert altijd tussen echt en namaak.
Na het startschot van Jean -Claude uit Alo-Alo wordt met chirurgische precisie het voorwiel in de schapenshit gestuurd. De kudde schift direct de mannen van de jongens.
De wreedheid van de sport is dat de één meer epo-DNA(=talent) heeft dan de ander. De een klimmer, de ander daler. Het zij zo. Het kraakbeen achter de knieschijf kraakt.... Kwestie van vastus medialis training. Stijliconen van de wielersport zullen de meesten van het ssu-taem nooit worden, maar karakter... zoals velen van de THC-2011.
Het Aaltense dweilorkest zuigt je op de fanfare-toptien de laatste kilometers in. In de slotklim wordt het laatste sprankje techniek verlaten.
Het onthaal na de  finish is van ongekende en briljante klasse. Het intervieuw verloopt door uitputting in zinnen van gehakt stro.
De avond wordt ondergedompeld in joligheid, groots was het. De Alo-Alo-Jaussiers meisjes en jongens zullen nog dagen napraten over "Cette nuit hollandaise dans le centre village.. Dommage qu'ils sont parti".
We zijn thuis. De fiets in de schuur.
Vera en Mariëtte, als er een organisatie-schaal van Beer zou zijn staan jullie met stip op de gedeelde eerste plaats! Kanjers met een hoofdletter K.
We waren er trots op erbij te mogen zijn. De THC-2011 is een mooi verhaal, en nog waar gebeurd ook. En gelukkig hebben we ook de foto's nog...
We blijven jullie steunen voor dat hele mooie goede doel. De kleine helden hebben het hard nodig.

De leden van het SSU-team: Ivo, Bert, Hans, René, Michiel, Piet, Ronald, Thomas, Tom

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor