Een geweldige happening!

,,Gekenmerkt en gehinderd door een hang en ook de mogelijkheden naar luxe, rijkdom en roem, vragen we ons af hoe we optimaal door ‘t leven kunnen. Wat een geluk  dat er in onze directe omgeving super ‘no nonsense’ mensen zijn , zoals de Hoffmans met al hun geweldige ‘helpers’! Niet lullen, maar poetsen en aan de slag voor minder bedeelde kinderen en op een geweldig efficiënte manier, met optimaal resultaat. Dit door een grote  inzet met aandacht, betrokkenheid en dadendrang. Daarbij een warme,open, menselijke sfeer...
 
De col de la Bonette beklimmen, dat alleen al  lichamelijk kunne , is een voorrecht; denk o.a.  aan de zieke medemens. Het deel uit kunnen maken van het systeem , dat onze minder bedeelden steunt, maakt het een dubbel voorrecht! Daarbij komt, dat een haalbaar  maar uitdagend, individueel trainings doel , voor ons absoluut goed en blijmakend is.
 
Donderdag jl.,vanaf  St Etienne de la Tinee ,over de col de la Bonette , naar Jausiers afgedaald ( per auto).Wat en adembenemende tocht  door  deze prachtige natuur. Op de col echter regen, mist, kou,  en een gladde weg.  "Help"  voor morgen...!
 
Het prachtige ,uit plm 1920 stammende, door een rijke textiel baron (handel met Mexico) ) gebouwd "kasteeltje ", diende als een perfect pied a terre .
 
De  mooie, clowneske "toespraak" van Tristan gaf reden tot lachen en zeker ook wat nadenken.
 
Dan, na forse en lekkere maaltijden, vol gestopt met koolhydraten, vrijdag ochtend de start op het dorpsplein van Jausiers, op weg naar een paar uur (?) genieten/ afzien/ verwonderen?! De eerste belevenis, na plm 10 min fietsen: een kudde van 1500 schapen, die we stap voor stap , onder luid  geblaat en veel stront passeerden. Het wegoppervlak is afgezien van de schapenkeutels van prima kwaliteit.

Naar boven in een eigen cadans, met af en toe iemand inhalen, maar ook ‘af en toe’ ingehaald worden, o.a. door Rik Wamelink, de TV interviewer op de fiets.., moest tijdens mn zuurstofschuld nog een aantal volzinnen voor de TV uiten ..., en HIJ , de interviewer op de fiets , spurtte vooruit, naar het volgend interview. De opvallendste loper (Doné) liep maar berg op en af, als begeleider van de hardlopers, onderwijl  hier er daar fietsers een flinke zet gevend!  Wij medici, ons ontbreekt  nog de poëtische gave, de omgeving te vangen in waardige beschrijvingen . Maar mooi en indrukwekkend. Na plm 1½  uur klimmen, de mooie begroeiing begon plaats te maken voor kale rotsformaties, flarden van, door ons orkest geproduceerde,  opzwepende muzikale aanmoediging .., geweldig(!), gaf ons weer even vleugels… Zo ook de, tijdens de uiteindelijk 2½  à  3 uur durende beklimming, genuttigde ("je moet goed eten en drinken, anders  hongerklop”)  kittekats en potage  magique.  De angst voor slecht weer, boven,  bleek godzijdank ongegrond. Nu een heerlijk klim klimaat. De laatste loodjes wegen, zoals bekend zwaar,  zo ook hier , een kwaadaardig stijl laatste kilometerje op de Cime de la Bonette..,maar ontvangen door een super enthousiaste,  muziekale menigte. Direct felicitaties, kussen, een echte medaille en KNAKworst, heerlijk..
Conclusie: een geweldige happening met super resultaat op vele fronten .
Dank aan allen en hopelijk tot volgende keer!"
 
T + P.  ( v Thiel/ Bon)

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor