Fietser Eddie Assinck vertelt over zijn Challenge 2016

Vrijdag 24 juni 2016: THC uitdaging Col de la Madeleine.

Prachtige dag, mooi weer, lekker temperatuurtje (te warm voor mij)
Rond half negen vertrokken we richting de start. Vlak bij een blauwe brug over de Isère. Daar even een fotomomentje en vervolgens gezamenlijk van start om de 25 kilometers te bedwingen.
Al snel werd het veld uit elkaar getrokken. Mensen die snel van start gaan en mensen die denken: "Ik doe het lekker rustig aan de eerste kilometers". Henrie en ik zaten vooraan in de middenmoot. ;) We gingen voor ons doen in een prima tempo van start. Hele stukken hebben we met zijn tweeën opgetrokken, verder geen andere deelnemers in de buurt.

Gaandeweg kwamen wij deelnemers tegen die te snel van start waren gegaan (of eerder gestart) maar ook werden we ingehaald door een enkele deelnemer die toch sneller kon dan bij de start ingeschat. Zo fiets je op zo'n berg bijna nooit alleen. Ook kom je als fietser in de loop van de beklimming wandelaars en hardlopers achterop. Niet allemaal, want de snelsten waren al lang boven voor wij zelfs maar konden denken aan finishen. Enorm knap zo'n halve marathon berg op!

Na een kilometer of 7 kwamen we bij de eerste pauzeplek. Even twee glaasjes water, bidon bijvullen, banaantje naar binnen werken en weer verder.

Na de eerst pauzeplek kwam er een makkelijker stuk. Een kilometer of 4 licht hellend met zelfs een paar stukjes afdaling. Dat gehad hebbende zag ik een stel hellingen liggen waar ik wel een beetje bang van werd. Na een stuk daarvan te hebben gefietst raakte ik lichtelijk oververhit. Het water borrelde over, mijn hoofd leek meer op een zwetende tomaat geloof ik. Gelukkig zag ik ineens achternichtje Kim in een fijne schaduwplek staan. Niet langer over nadenken dacht ik..... er lekker bij gaan staan. Staan werd zitten en zitten werd liggen ;)

Afgekoeld en een lege bidon verder maar weer op de fiets gestapt. Op naar pauze plek 2, op 8 kilometer onder de top! Heftige kilometers...

Dat is toch wel wat de tweede helft van de klim het beste omschrijft. Gelukkig stond de tweede pauzeplek op exact de juiste afstand. Precies de plek waar ik, samen met een heel aantal anderen, even flink heb genoten van de omgeving, de mensen en natuurlijk de broodnodige schaduw, water en versnapering. Onze vrienden Hilde, Sandra en Hans verzorgden ons daar fantastisch. We hebben daar misschien wel 20 minuten lekker gezeten. Kijken naar wie er allemaal langs kwam en hen aangemoedigd of ook welkom geheten op 'Rustplek Madeleine'. :)
Maarrrrr.... we waren op weg naar de top, dus verder!

Dat de Madeleine zwaar is hebben we toen ondervonden. 9%, 10%, zelfs stukken 11%... kilometer na kilometer. In de laatste 3 kilometers zou het langzamerhand makkelijker worden dachten we, maar dat bleek slechts de laatste 500 meter te zijn.
Twee kilometer voor de top hebben we nog even wat energie verzameld in het inrit van een boeren landweggetje, lekker even zitten op een grote veldkei, waarna we verder zijn gegaan voor onze finish foto. Onderweg kwamen we fotografen Maikel en Jurgen nog tegen die ons even op de gevoelige plaat hebben gelegd. "Ohhhh kijk, zo zwaar is het niet, hij kan zelfs nog met een handje van het stuur" hoor ik iemand roepen.... "Joh, zelfs wel met twee!", zei deze gek... ;) Op naar de finish!

Drie bochten voor het eind hoorden we omroepster Sabine onze namen omroepen. "Kom op jongens!" Wat een boost geeft dat, om te horen dat je er bijna bent. Knallende muziek op de achtergrond die steeds harder begint te klinken.... het laat je vanzelf harder fietsen.
Helemaal als je dan ook nog hoort dat John er ook aan komt. John die dan al met de tweede beklimming bezig is. Ik zeg tegen Henrie: "Kom op, Henrie... Voor John eindigen!"
(Super klasse gedaan John. Twee keer de berg beklimmen en dan bijna gelijk met ons boven komen. Petje af!)

De laatste halve kilometer was een makkie, ketting naar rechts! ;)
Samen met broer naar de finish en hand in hand erover!

Tristan Hoffman Challenge 2016
Col de la Madeleine!
IN THE POCKET!!!!

Organisatie bedankt!
Deelnemers bedankt!
Supporters bedankt!
Sponsoren en donateurs bedankt!

Bedankt voor het feit dat ik voor het tweede jaar op rij heb mogen deelnemen aan een prachtige en gezellige Challenge. Een Challenge waaraan iedereen kan deelnemen. Fietser, wandelaar, hardloper, of je nu goed bent in je sport of nog niet zo goed. Samen uit, samen thuis! Zo'n mooi stukje saamhorigheid, van een groep mensen die elkaar voor de Challenge eigenlijk helemaal niet kent is ongekend!

THC 2017.... Here I Come!

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor