Toch nog een blessure? Ga naar onze fysiotherapeut Remco Veldhuis!

Niks is zo vervelend om door een blessure niet te kunnen sporten. Helemaal als je aan het trainen bent voor een geweldig doel als de Tristan Hoffman Challenge. Om klachten te voorkomen of te behandelen, kunnen we ook dit jaar weer op de steun van fysiotherapiepraktijk Centrum in Beweging rekenen. De professionals van Centrum in Beweging begeleiden de deelnemers in de voorbereiding, maar ook tijdens de Challenge in Frankrijk.

Vanuit de praktijk is er veel kennis wat betreft sportblessures. De laatste paar jaar is fysiotherapeut Remco Veldhuis al nauw betrokken bij de Tristan Hoffman Challenge. Hij weet dus wat er voor een deelnemer nodig is om de top te bedwingen van zo'n immense col.

Veel specifieke klachten van wielrenners, wandelaars en hardlopers worden snel herkend en kunnen adequaat behandeld worden. Daarbij moet je onder andere denken aan: achillespeesblessures, scheenbeenklachten, knieklachten, nek/schouderklachten en rugproblemen. Voor de fietsers is er de mogelijkheid om een analyse te laten maken van de fietshouding. Vaak liggen hier klachten aan ten grondslag.

Het belangrijkste is om klachten snel te herkennen en daar ook wat mee te doen. Soms kan één enkel bezoek al voldoende zijn om weer de draad op te kunnen pakken. Een aanpassing van het trainingsschema kan bijvoorbeeld al voldoende zijn om overbelastingsklachten te voorkomen. De klacht wordt dus niet enkel beoordeeld op de fysieke klacht, maar er wordt juist ook gekeken hoe de problemen zich verhouden tot de trainingsarbeid.

Bij klachten, of twijfel je of je verantwoord bezig bent, kun je altijd contact opnemen met Centrum in Beweging in Lichtenvoorde. Je kunt op zeer korte termijn (vaak al binnen 2 dagen) terecht voor advies of een behandeling.

remco veldhuis Centrum in Beweging
Patronaatsstraat 10
7131 CG Lichtenvoorde
T: 0544-375045

  

 

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor